ПОКЛОНИ ЗА ДЕЦУ БЕЗ РОДИТЕЉСКОГ СТАРАЊА

ВРШАЧKИ привредници су испунили новогодишње жеље свих четрдесетак штићеника Дома за децу и омладину „Вера Радивојевић“ из Беле Цркве, у оквиру хуманитарне акције, коју је организовао Град Вршац.

Ова локална самоуправа је новогодишњи коктел, који је био приређен уочи дочека 2023, по први пут посветила деци без родитељског старања из дома из суседне Беле Цркве. Њихова писма упућена Деда Мразу окачили су на велику јелку, а привредници су их насумично узимали и – испунили.

Подела пакетића организована је у Градском музеју, у присуству градоначелнице Драгане Митровић и око 60 привредника, који су се одазвали овом хуманом позиву.

Ово је само један од пројеката који смо реализовали заједно са домом „Вера Радивојевић. Наставићемо ту сарадњу и убудуће – задовољно је истакла градоначелница.

За штићенике је била приређена и дечја представа, као и сликање са Деда Мразом.

Један осмогодишњак је био пресрећан што је добио „наручену“ фудбалску лопту и патике, десетогодишњак што је добио аутомобил на даљинско управљање и зимску јакну, а двадесетогодишњк патике за футсал…

  • Ово је само мали део помоћи, коју редовно добијамо од становника и привредника из Вршца. Они су нам највећи донатори и зато имају посебно место у животу наше установе. Захвални смо што нас ни сада нису заборавили – каже Зоран Станковић, директор дома „Вера Радивојевић“.

Извор: novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *