Порука данас, али и сваког другог дана мора бити јасна, а то је – стоп насиљу над женама
Поводом 11. јуна – Националног дана родне равноправности, председница Покрајинске владе Маја Гојковић примила је данас директорку Покрајинског завода за равноправност полова Ивану Крсмановић.

Председница Гојковић, истакла је значај подизања свести о важности равноправности у свакодневном животу, посебно у области рада и запошљавања што је, како је нагласила, кључно за економски просперитет и равноправност жена.


Према речима председнице Гојковић, многе земље у Европи немају национални дан посвећен овој области, те да наша земља јасно показује да је посвећена промовисању родне равноправности и превазилажењу родних подела и дискриминације.


Нова Покрајинска влада питање равноправности полова поставила је као један од својих приоритета, навела је Гојковићева, истакавши да порука данас, али и сваког другог дана, мора бити јасна, а то је— стоп насиљу над женама.


Ивана Крсмановић, директорка  Покрајинског завода за равноправност полова, који ове године обележава 20 година рада, представила је програм и активности Завода и говорила о могућностима његовог повезивања са регионалним женским мрежама, као и да Завод окупља 430 удружења жена.


Приликом данашњег сусрета, договорено је да ће Сајам женског стваралаштва бити одржан у Сремским Карловцима, уз подршку Покрајинске владе.


Састанку у Покрајинској влади су присуствовале и потпредседница Сандра Божић и покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Александра Ћирић Бошковић.

Влада Војводине