Потписан уговор о изградњи вртића у Банатском Карловцу
Председница Општине Алибунар Зорана Братић, министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић и представник извођача радова данас су потписали уговор о израдњи новог вртића у Општини Алибунар, тачније у Банатском Карловцу.Изградњом новог вртића у Банатском Карловцу биће обезбеђено укупно 220 нових места за децу предшколског узраста, која ће бити подељена у 11 група, а укупна вредност инвестиције већа је од 150 милиона динара.


„Изградњом нових и доградњом постојећих објеката Министарство просвете наставља са радом на испуњењу стратешког циља, а то је ширење капацитета, као и унапређење система предшколског васпитања и образовања на свим нивоима“, изјавила је министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић.


Изградњом новог вртића у Алибунару, према речима председнице Општине Алибунар Зоране Братић, решиће се дугогодишњи проблем смештаја и боравка деце у овом месту. Програм „Инклузивног предшколског васпитања и образовања“, у оквиру којег се спроводи изградња нових и адаптација постојећих вртића, осим проширења капацитета предшколских установа, посебну пажњу посвећује и унапређењу предшколског васпитања и образовања кроз увођење Нових основа програма, као и знања и вештина стручних кадрова кроз менторску подршку и обуке за запослене.


Битан аспект програма је и инклузија деце од најранијег узраста, пре свега оних из социјално остељивих група, као и подизање свести васпитача, стручних сарадника и родитеља о овом питању.


Укупна вредност овог пројекта је 47 милиона евра.


Извор-еВршац