Преко 600 милиона динара за капиталне инвестиције

Град Панчево кредитно ће се задужити око 613 милиона динара како би се реализовало неколико капиталних инвестиција у 2023. години за шта су, претходно, добили сагласност Министарства финансија.

Како би се тај корак реализовао, Скупштина Града Панчева на последњој седници, 7. марта, усвојила је први овогодишњи ребаланс буџета али и Одлуку о кредитном задужењу града.

Поменута средства биће искоришћена за реконструкцију Улице Димитрија Туцовића (око 400 милиона динара).

Друга капитална инвестиција која ће бити финансирана из кредитног задужења је друга фаза реконструкције Улице Михаила Обреновића. Наиме, прво ће се завршити реконструкција Јосифа Маринковића, где су радови у току и која је паралелна са Улицом Михаила Обреновића, па ће се онда кренути у реализацију.

Део средстава из кредитног задужења биће уложен у изградњу фекалне канализације у насељу Караула. За ову инвестицију ће бити утрошено 290 милиона динара. Један део ће бити финансиран из кредита, а други део из сопствених средстава и других извора финансирања.

У наредне две године биће издвојено 600 милиона динара за изградњу два нова вртића на територији Панчева, чиме ће бити обезбеђено минимум 400 нових места за најмлађе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *