PROMOCIJA JULSKIH MANIFESTACIJA
У оквиру промотивне кампање "Промоција јулских манифестација у Вршцу" 23. јуна у Темишвару, у ексклузивном ресторану "Лоyд", представљене су три манифестације: фестивал вина "Винофест", међународни фестивал фолклора "Вршачки венац" и рок фестивал "Wинд Роцк Фест".

Поздравну реч одржала је Марија Шошић, конзул РС у Темишвару, наглашавајући важност туристичког повезивања и сарадње две сусендне државе. Значај овог догађаја истакао је и Дејан Попов, потпредседник Савеза Срба у Темишвару, говорећи да се на тај начин одржавају континуиране везе са матичном земљом.

Представници Града Вршца били су: Трајан Kачина, члан ГВ задужен за културу, Татјана Палковач, директорка Туристичке организације Вршац и Kристиан Петку, ПР фестивала Wинд Роцк Фест. У циљу промоције винске културе ове дестинације, културног наслеђа и фолклора бројних народа света, музичке рок културе, као и традиције, обичаја и гастрономије овог краја, представљени су програми ове три манифестације и упућен је позив румунским грађанима да посете Вршац и уживају у бројним атрактивностима овог банатског града.

Izvor: to.vrsac.com