ПРОМОЦИЈА МОНОГРАФИЈЕ -ШКОЛИЦА МОРАРИУ- ПОВОДОМ 163. ГОДИНЕ ОД РОЂЕЊА ПАЈЕ ЈОВАНОВИЋА

Градски музеј Вршац има част да Вас позове 16. јуна у 19:00 часова (када обележавамо и 163. године од рођења Паје Јовановића), на промоцију монографије „Школица Морариу", ауторки Доминике и Даниеле Морариу.

Монографија је представљање рада са децом две истакнуте уметнице, које већ дуго постоје на педагошкој сцени, које својим радом креирају један сасвим аутентичан концепт и приступ дечјем ликовном стваралаштву. Ова концепција је својеврсна парадигма ликовне педагогије која је најинхерентнија природи дечјег ликовног израза.

Иницирана људском потребом да истражује, ствара и даје смисао свету који га окружује, дечја машта је отелотворена у минималистичкој поетици дечјих радова који настају у атељеу Морариу. Подстичући дечији дух да машта, истражује, експериментише и ствара кроз методички веома квалитетно осмишљене ликовне игре и активности, Доминика и Даниела креирају аутентичну ликовну педагогију у коју су се загледали многи истакнути стручњаци у земљи и свету, а што је овенчано бројним наградама и признањима, како за дечије радове, тако и за педагошки рад.

Дечији ликовни радови који се рађају у овом Атељеу откривају нам једну нову димензију природе детета и дечјег стваралаштва, а које је духовно снажно, зрело, аутентично, креативно, комуникативно и смислено. Велика је радост што овим путем можемо да Вас обавестимо да ће ускоро у Градском музеју Вршац започети са радом школа сликања Доминике и Даниеле Морариу за малишане.

Извор: vrsac.com