Расписан конкурс „Михајло Пупин-научник, родољуб и хуманиста“ у Ковачици
Савет за културу Скупштине општине Ковачица и Дом културе „Михајло Пупин“ из Идвора по седми пут организују овај конкурс.

На конкурсу могу учествовати деца и одрасли, а учесници могу да пошаљу радове из области ликовног, литерарног, музичког или мултимедијалног стваралаштва.

Аутори могу конкурисати са највише три рада појединачно или са колективним радом, што се посебно односи на образовне установе. Када је реч о наградама, биће уприличена свечаност када ће бити додељен гран-при свеукупном победнику конкурса, Пупинове медаље за креацију (по категоријама) и књиге.


Међу две теме које учесници могу бирати су:„Век аутобиографије од пашњака до научењака; од исељеника до проналазача“ и „ Од идворских дечјих снова до незаборава“.


Овогодишња прва тема конкурса је посвећена искључиво стогодишњици издавања аутобиографије научника, док је друга осмишљена посебно за младе ауторе који у оквиру ње имају слободу да буду маштовити и креативни. Када је реч о пропозицијама радови могу бити из области литерарног стваралаштва, музичког, ликовног и мултимедијалног стваралаштва.

Аутори могу конкурисати појединачно или колективно, а биће распоређени у оквиру старосних категорија: млађи основци (од првог до четвртог разреда), старији основци (од петог до осмог разреда), средњошколци и студенти и категорија одраслих. Конкурс је отворен до 31. децембра, док ће резултати бити објављени 15. јануара.


Аутори своје радове могу послати на адресу Маршала Тита 50, 26210 Ковачица, Савет за културу општине Ковачица са назнаком „За конкурс Михајло Пупин - научник, родољуб и хуманиста“ или на адресу Дома културе „Михајло Пупин“ у Идвору, Иве Лоле Рибара 47, 26207 Идвор, као и на имејл savetzakulturu.ok-gmail.com.


Извор-Дневник.рс