Сајам запошљавања у Панчеву

Град Панчево у сарадњи са Националном службом за запошљавање, на основу усвојеног Локалног акционог плана за запошљавање града Панчева за 2023. годину, организовао је и ове године Сајам запошљавања у циљу повећања видљивости мера и програма у области унапређења запошљавања у Панчеву.

Овогодишњи Сајам су отворили Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева задужен за рад, запошљавање и социјална питања и Јелена Шиник, в.д. директора филијале у Панчеву Националне службе за запошљавање.

„Ово је шанса да незапослени дођу до посла, али и да они који имају посао потраже боље радно место. Ово је и шанса послодавцима да у директном разговору с незапосленима нађу доброг радника. Град Панчево у оквиру Локалног акционог плана запошљавања спроводи 13 мера и у овој години је из буџета издвојено 13,5 милиона динара за ове намене. Осим овог Сајма запошљавања имамо и низ других мера, као што је самозапошљавање где додељујемо субвенцију до 500.000 динара и годину дана кроз финансијско-правно саветовање пратимо све отворене мале бизнисе“, рекао је Чучковић.

На овогодишњем Сајму учествовало је 34 послодаваца који су огласили скоро 300 слободних радних места.

„Захваљујем се и Градској управи Панчево са којим већ дужи низ година имамо одличну сарадњу. Хвала и пројектном тиму „Одскочна даска“, Привредној комори и Удружењу занатлија и предузетника који су прихватили да буду гости на данашњем Сајму запошљавања. Сајам запошљавања је само једна од активних мера коју сваке године спроводи НСЗ. Успешно тече и реализација наших финансијских мера и до сада је у ове мере укључено 190 лица. Велико је интересовање за програме самозапошљавања, стручне праксе и за запошљавање особа из категорије теже запошљивих лица. Послодавцима желим да нађу добре раднике, а незапосленим лицима или тражиоцима промене запослења адекватно запослење“, изјавила је Јелена Шиник на отварању Сајма запошљавања.

Заинтересованим суграђанима су на штанду града Панчева биле доступне све потребне информације о јавним позивима који се односе на мере активне политике запошљавања „Самозапошљавање“, „Стручна пракса“, Јавни радови за категорију теже запошљивих лица, као и о Пројекату „Одскочна даска“. На штанду НСЗ биле су на располагању информације о услугама и програмима које пружа ова установа.

Град Панчево

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *