Селаковић у Вршцу потписао уговоре са представницима Градске библиотеке и музеја
  Током посете Вршцу министар културе у Влади Србије, Никола Селаковић, са директорком Градске библиотеке потписао је уговор вредан 360.000, а са директорком Градског музеја више уговора вредних пет милиона динара.

Највећи део тог новца односи се на реконструкцију фасаде старе музејске зграде у Улици Анђе Ранковић, а пројекти обе установе новац су добиле после конкурса министарства.


Током посете Вршцу Селаковић је подсетио да је Министарство културе у последње три године  инвестирало 29,3 милиона динара и најавио да ће у разговору са грађанима Вршца размотрити на који начин ће и у наредном периоду моћи да помогне и подстакне културни живот овог дела Баната:

-Наш циљ је да до 2027. године и до велике светске изложбе 'ЕКСПО' која ће се одржавати у нашој престоници, али и свим градовима и општинама који се налазе у широј околини Београда, попут Вршца, омогућимо да дођу и да посете, између осталог и Градски музеј и Вршачки град, некадашњу Вршачку кулу, која је успешно реконструисана и у којој је од прошле године стална поставка средњевековног живота замка. Управо томе и служи 'ЕКСПО' – да омогући Србији скок у будућност-  нагласио је министар културе.


Фото-Министарство културе