Специјална болница за психијатријске болести „Др Славољуб Бакаловић“ Вршац добитник престижног признања
Специјална болница за психијатријске болести "Др Славољуб Бакаловић" Вршац добитник је престижног признања "Excellence award for cross-border cooperation in the DKMT Euroregion" за 2024. годину.


Иначе, поменута награда додељује се пројектима који су приказали најбољу праксу у прекограничној сарадњи у програмима који се налазе на територији Еурорегиона.

Награда је додељена 25. маја на свечаности организованој у румунском граду Sannicolau Mare у Дворцу Нако, на свечаној церемонији у организацији DKMT Euroregion.


Поменути пројекат је реализован у периоду од 29. маја 2019. године до 28. новембра 2021. године, а укупан буџет пројекта је износио 1.175.580,00 еура, од чега је буџет Специјалне болнице за психијатријске болести "др Славољуб Бакаловић" Вршац износио  697.305,00 еура. Уз несебичну помоћ локалне и Покрајинске власти Специјалној болници за психијатријске болести "др Славољуб Бакаловић" Вршац је обезбеђен износ за сопствено учешће у Пројекту. Резултати овог пројекта су били изградња новог медицинског одељења, бруто површине 1004 м2, капацитета за 30 стационарних пацијената, а опремљеног по најсавременијим медицинским стандардима и захтевима стручних лица.