Специјално издање Књижевног кафе Културног центра Панчева – Песнички кафе

У петак, 20. октобра у 19 часова у кафеу Културног центра одржава се специјално издање Књижевног кафе Културног центра Панчева - Песнички кафе, на ком ће се представити песникиње Драгана Младеновић и Витомирка Требовац. Разговор води Јасмина Топић.

Драгана Младеновић (1977) дипломирала је и магистрирала на Филолошком факултету у Београду. Живи у Панчеву и ради у Српској академији наука и уметности. Објавила је неколико збирки поезије, књига "Родбина" преведена је на немачки и шведски, а песме су јој превођене на италијански, енглески, француски, грчки, мађарски и словеначки. "Творница", "Омот списа" и "Родбина" преведене су на македонски под обједињујућим насловом "Грађа за леп роман" (2013). Радови Драгане Младеновић објавлјивани су у свим значајнијим антологијама савременог српског песништва, као и у књижевним часописима и стрип издањима. Добитница је пет награда за поезију и једне за причу.

Витомирка Требовац је рођена 1980. у Новом Саду, где је завршила Филозофски факултет, одсек Српка књижевност и језик. Пише поезију и преводи са немачког језика. Дебитовала је 2012. године збирком песама Плаво у боји и након ове књиге објавила је још три збирке песма: Све дрвеће, сва деца и сви бицикли у мени (2017), Дани пуног месеца (2020), Довољно је мало сунца (2023). Последње три књиге доследно објављује у издавачкој кући ЛОМ. Ангажована је у књижари и издавачком центру Булевар Боокс, у Новом Саду где ради као уредница и организаторка неколико књижевних пројеката. Коуредница је (са Јеленом Анђеловском) антологије Ово је мој дом, песникиње о емиграцији (2017, Нови Сад, Булевар, Реконструкција женски фонд). Њена поезија је заступљена у бројним антологијама и изборима поезије.

Извор-013инфо.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *