Туристичка организација Вршац на Сајму туризма поручила- Чекамо нове туристе!
На овогодишњем 45. Међународном сајму туризма, који је на Београдском сајму одржан од четвртка, 22. до недеље 25. фебрара представљене је и богата туристичка понуда града Вршца. Туристичка организација града Вршца традиционално је промовисала разноврсну понуду једног од најстаријих банатских градова. На Штанду Вршца, посетиоци су могли да виде аутентичну слику вршачког крајолика - зелену панораму Вршачких планина и винограда у њиховом подножју, а ни гастрономске понуде није мањкало.Према речима в.д. директорке ТО Вршац, Татјане Палковач, интересовање за један од најстаријих банатских градова јужнобанатског округа, је заиста велико.


“Више од 300 000 људи је посетило Вршац током 2023. године, што је заиста озбиљан број. Ми смо само за Дане бербе грожђа имали 130 хиљада посетилаца, од којих је 30 хиљада било из Румуније. Вршац из године у годину привлачи све већи број туриста, што свакако значи да наш град има шта да понуди. Оно по чему се Вршац издваја у односу на друге градове су свакако културно - историјске знаменитости, познати Пут вина, где могу да се дегустирају бројна вина познатих вршачких винара, а, наравно и богата гастрономска понуда”, рекла је Палковач.

Она је додала да су посетиоци 45. Међународног сајма у Београду могли да се упознају и са комплетном понудом коју Вршац има да понуди.


“Вршац је град који 365 дана у години има најквалитетнији ваздух. У Вршцу се налазе и Вршачке планине, Делиблатска пешчара, имамо доста пешачких стаза и наравно параглајдинг, што посету може учинити занимљивијом за посетиоце. То нам је наравно акценат, али на Међународном сајму у Београду ми смо се представили и са бројним манифестацијама, као што су Вино фест, Винд рок, Вршачки венац, Златна јесен Гудурице и наравно највећа и најлепша манифестација, не само Вршца него и читавог региона, Дани бербе грожђа. Морам да истакнем да је ова манифестација прошле године од стране Туристичке организације Србије проглашена за најбољу манифестацију”, рекла је директорка в.д. ТО Вршац.Она је ову прилику искористила и да позове све оне који до сада нису имали прилику да уживају у чарима Вршца, да дођу и да посете овј град.


“Овом приликом позивам све људе, како Београђане, тако и све грађане Србије да дођу у Вршац и да искористе своје слободне дане, продужени викенд или чак и цео годишњи одмор да се упознају са туристичким потенцијалима, које Вршац нуди. Путна инфраструктура је јако добра, лако се долази у Вршац, рецимо из правца Београда, потребно је око сат времена, из Новог Сада око сат и по, тако да ми вас са нестрпљењем очекујемо”, рекла је Палковач.