Општина Ковачица представила своју туристичку понуду на 45. Међународном сајму туризма у Београду
Туристичка организација општине Ковачица узела је учешће на 45. Међународном сајму туризма у Београду. На њиховом штанду посетиоци су имали прилику да сазнају све о Општини Ковачица и околини. Оно по чему је Ковачица свакако позната је Галерија наивне уметности, а туристи који дођу у посету, могу да обиђу и Идвор, родно место Михајла Пупина Идворског, музеје и излетишта.На овогодишњем Сајму туризма прилику да се представе имала су и удружења жена са територије Ковачице, која су са својим производима, рукотворинама, али и гастрономском понудом свакако обогатила штанд Општине Ковачица. Једно од удружења које је учествовало на Сајму је Удружење жена “Видовдан” из Црепаје. Ово Удружење постоји од 2006. године и тренутно броји око 25 чланица. Према речима Љиљане Радивојев, ово удружење годинама уназад учествује на Сајму туризма.


“У сарадњи са Туристичком организацијом општине Ковачица ми имамо прилику да бесплатно гостујемо на њиховом штанду и да представимо наше производе. Бавимо се хуманитарним радом, са посебним акцентом на децу са посебном потребама, организујемо разне манифестације, као што је на пример Тортијада, коју организујемо на Врбицу. Славимо Видовдан и тада се окупљамо, а Фестивал јабука је оно на чега смо посебно поносни. Овде на сајму посетиоци могу да купе наше производе, а највише смо познати по Црепајачким резанцима”, рекла је Радивојев.


Она је позвала све туристе који до сада нису посетили Ковачицу да дођу и увере се у све њене лепоте.


“Наша општина је мултинационална, па туристи могу да чују различите језике. Имамо велику Галерију наивне уметности, по којој смо јако познати, не само у Србији, него и у свету. Имамо хотел, тако да са нестрпљењем чекамо нове посетиоце”, поручила је Љиљана Радивојев. ТО Ковачица, посетиоци се највише интересују за слатке специјалитете који се разликују од других који су у понуди на Сајму али, такође, и за наивну уметност и комплекс Михајла Пупина у Идвору.