Удружење комуналних предузећа у посети Вршцу
ЈКП "Други октобар", протеклог викенда, био је домаћин 82. седнице управног одбора пословног удружења комуналних предузећа КОМДЕЛ, која је тада и одржана у Граду Вршцу.


У организацији KОМДЕЛ-а, од четвртка до суботе, у Вршцу је одржан овај веома важан скуп представника комуналних предузећа чланица Удружења, а на самом почетку присутнима се обратио Милош Салапура, директор ЈКП "Други октобар".


"Велико ми је задовољство да вас поздравим и пожелим вам добродошлицу у Вршац. Град културе и архитектуре, град вина и ветра, али и оно што вама може бити такође занимљиво, град у коме постоји једно веома значајно комунално предузеће. Нама је заиста драго, али и част што се 82. седница KОМДЕЛ-а одржава управо у Вршцу и што имамо прилике да вас угостимо, покажемо вам наш град, али вам и приближимо и упознамо вас са нашим Јавно комуналним предузећем „Други октобар", истакао је директор Салапура, а потом у једном исцрпном представљању упознао кoлеге из других градова са радом и историјатом вршачког комуналног предузећа.


Радни део седнице обележила су актуелна питања везана за пословање наше комуналне привреде, а о томе су говорили и представници ресорног Министарства грађевинарства, саобраћаја и урбанизма.


Такође је усвојен и извештај о раду ПУ KОМДЕЛ у 2023. години, као и Програм рада KОМДЕЛ-а за 2024. годину. Једна од важних тема била је Уредба о плану смањења амбалажног отпада 2020-2024. - изазови и могућности, а тематски део седнице бавио се потребом побољшања институционалног оквира и амбијента за пословање наше комуналне привреде. Н


а самом крају, чланови Управног одбора обишли су вршачку депонију и Постројење за пречишћавање отпадних вода, а како се могло чути понели су и веома леп утисак о Вршцу, као и о организованости и раду ЈКП "Други октобар".


Извор-Град Вршац