Уљманка Вања Ранков одбранила титулу првакиње Старог континента

Уљманка Вања Ранков из вршачког Теквондо клуба Еуро Шпед, актуелна светска првакиња, апсолутном доминацијом одбранила је титулу првакиње Старог континента, на Европском првенству за кадете у Београду.
„Вања је још једно доказала да је неприкосновена кад су у питању кадети, јер је све такмичарке победила у две рунде, што је ретко ко успео да уради на овако великом такмичењу“, кажу тренери Марин Дујић и Дамир Фејзић.


Теквондо клуб Еуро Шпед је на Европском првенству у Београду уцествовао са чак 7 такмичара из насег клуба. Да подсетимо, поред Вањиног злата, бронзе су освојли су Марко Стефанов и Маша Царан, а учествовали су и Тереза Гарић, Сара Радованов, Леа Милутиновић и Андрија Михајловић.

„Ово је историјски резултат за наш клуб што се тиче медаља са Европског кадетског првенства. То је био наш допринос да Србија у женској категорији буде прва и друга у укупном пласману“, рекао је Дујић.

Да подсетимо и такмичаре ТК Еуро Шпед који су ранијих година у Вршца доносили медаље са Европских такмичења:
– 2005. – сребро Кукић Ђорђе
– 2007. – злато Перишић Дајана
– 2014. – бронзе Стефанов Миљана и Јокановић Невена
– 2022. – злато Ранков Вања
– 2023. – злато Ранков Вања и две бронзе Стефанов Марко и Царан Маша

А и са Светских кадетских такмичења:
– 2013. – сребро Јована Атлагиц
– 2023. – злато Вања Ранков

„Данас наших 7 пионира наступа на 2. клупском Европском првенству, док јуниор Вук Михајловић наступа на Г1 турниру у Подгорици. Честитамо свима који су допринели и доприносе да направимо историјски успех за наш клуб и наш град. Такође, захвални смо Граду Вршцу на подршци да стварамо нове шампионе“, кажу у ТК Еуро Шпед.

Извор-еВршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *