Уручене награде учесницима конкурса „Награда Паја Јовановић“
У Конгресној дворани Центра Милленниум у Вршцу одржана је свечана додела награда учесницима овогодишњег конкурса ликовне манифестације деце и омладине „Награда Паја Јовановић“ .

Награде је добитницима уручила градоначелница Вршца Драгана Митровић која је истакла да је веома срећна што је и ове године велики број награђених, али и огроман број радова пристиглих на конкурс.


-Недавно је наша држава успела да купи и врати у Србију једно веома вредно Пајино дело, због чега смо ми Вршчани посебно срећни. Иначе, Велики Паја Јовановић био је мали као ви сада драга децо, када је, баш као и ви, почео да слика. Верујем да је међу вама неки нови Паја, зато вам од срца честитам и желим срећу у даљем раду. Будите упорни и вредни, као што је и великан Паја био још као дете. Наставите да сликате, цртате, стварате и нека вам ово буде само једна од награда- рекла је градоначелница Вршца Драгана Митровић.


На овогодишњем конкурсу, од преко хиљаду пристиглих радова из свих крајева Србије, награђено је 65 радова у две селекције – редовних предшколских и школских установа и уметничких школа и атељеа као и у четири старосне категорије.


Фото-еВршац