Успешна година за МЗ Ковачица
Протекла 2023. година је за Месну заједницу у Ковачици била успешна, каже Адам Јонаш председник Савета ове месне заједнице. Он је уједно открио и неке од планова за нову годину.


За чланове Савета Месне заједнице Ковачица 2023. година протекла је у организацији многобројних манифестација, као и у извођењу грађевинских радова – како на згради Месне заједнице, тако и у насељеном месту Ковачица. Према речима Адама Јонаша, председника Савета Месне заједнице Ковачица, оно што је обележило претходну годину, може се посматрати два правца.


Један су инвестиције и радови у оквиру одржавања самог места, други су манифестације које су одржаване током целе прошле године. Што се тиче радова на одржавању, прошле године је МЗ Ковачица урадила нови кров на Спортско – рекреативном центру Славија.


Такође су реновирали и зграду Месне заједнице, урађен је нов кров, фасада и постављени нови олуци. Што се тиче унутрашњег дела зграде, промењен је део столарије и окречено је, како би сва удружења која ту раде и користе просторије месне заједнице имала пријатније место за окупљања или пробе, каже Јонаш.


Када је реч о манифестацијама, њих је био велики број у оквиру обележавања Дана Ковачице али и у оквиру Ковачичког октобра, где је било организованих преко 44 манифестација. Ове године Месна заједница Ковачица планира да опет организује најмање толико манифестација, колико их је било органитованих и прошле године, с тим да се ове године обележава и велики јубилеј – 100 година од рођења познатог ковачичког наивног сликара Мартина Јонаша, па ће том приликом бити у мају ове године организована велика манифестација у његову част, додаје председник МЗ Ковачица.


Извор: РТВ ОК