Усвојен буџет Општине Бела Црква за 2024. годину
Скупштина општине Бела Црква усвојила је Одлуку о буџету за 2024. годину. Предлог Одлуке о буџету општине Бела Црква за 2024. годину образложила је Алма Саватовић, начелница Одељења за финансије и буџет.

„Предлог Одлуке буџета општине Бела Црква за 2024. годину састоји се од укупних прихода и примања од продаје нефинансијске имовине у износу 1.296.139.281,00 од чега је планиран прилив од виших нивоа власти за реконкструкцију главне улице у износу од 632.836.307,00 динара. Укупни расходи и издаци у износу од 1.365.205.929,00 динара. Расходи планирани у већем износу од 69.066.648,00 динара покривају се пренетим средствима из претходне године у којима су планирана средства за реконструкциу магистралног цевовода Бела Црква – Црвена Црква у износу од 20 милиона динара јер се прилив тих средстава очекује у 2023. години. Планирана је и изградња капеле у Врачев Гају за коју су предвиђена средства у износу од 5 милиона динара“, истакла је Саватовић.


Сви присутни одборници гласали су за усвајање буџета општине Бела Црква за 2024. годину. Усвојен је предлог Кадровског плана Општинске управе за 2024. годину и Одлука о доношењу плана детаљне регулације дела стамбеног насеља Јагодара у Белој Цркви. Председник СО Бела Црква Марјан Алексић истакао је важност донетих одлука на 25. заседању локалног парламента.

„Буџет општине за 2024. годину усвојен је са 24 гласа за, од 33 одборника колико броји сазив локалног парламента, али на седнице је било присустно 24 одборника. Именовали смо новог вд директора Туристичке организације, Милену Живановић. Након тајног гласања изабрана су два нова члана већа општине Бела Црква. Сања Морун је изабрана за члана већа у области здравства, а Томислав Максимовић за област просвете. Усвојена је Одлука о изменама и допунама одлуке о локалним комуналним таксама, а ради се о усклађивању са растом цена на мало. Усвојена је Одлука о изменама и допунама одлуке о комуналном уређењу насељених места на подручју општине Бела Црква, а морам да кажем да је ово урађено на моју иницијативу. Наиме, сведоци смо да је гас стигао у Белу Цркву и да се раде индивидулани прикључци на гасну мрежу. Наравно да је ово веома значајно за нашу општину, али ови ормари који се постављају на фасадама јако ружно изгледају и кваре изглед урбаног језгра града које је под заштитом. Ако хоћемо да се бавимо туризмом, да гости виде Белу Цркву у најбољем могућем светлу онда ово нема смисла да тако изгледа. Такође, подсећам грађане да је забрањено и да се клима уређаји постављају на фасадама у делу града који је под зашитом“, нагласио је Алексић.


Алексић се осврнуо и на протекле изборе и свим суграђанима пожелео срећне предстојеће новогодишње и божићне празнике.


„Желим да се овом приликом захвалим свим грађанима општине Бела Црква који су изашли на изборе 17. децембра и гласали за листу „Александар Вучић – Србија не сме да стане“. Остварен је изузетан резултат од 63 одсто, најбољи у Јужном Банату. Када се узме у обзир да је у Белој Цркви рађена негативна кампања против Српске напредне странке, онда је тај резултат још значајнији. Желим да свима честитам новогодишње и божићне празнике, пуно здравља и све најбоље“, рекао је Марјан Алексић.


Одборници су усвојили и Предлог Одлуке о оснивању Центра за културу Бела Црква и извештај Комисије за кадровска, административна питања и радне односе.


Извор-еВршац