Велики успех Сање Брезичанин на међународној изложби
На овогодишњем такмичењу ученика основних и средњих школа Републике Србије и региона у калиграфији, у организацији Удружења војвођанских учитеља, пристигло је 755 калиграфских радова.


У изузетно јакој конкуренцији, Сања Брезичанин наставник ликовне културе из Хајдучице, Општина Пландиште, остварила је велики успех освајањем друге награде у категорији наставника на Републичком такмичењу са међународним учешћем.


Сања Брезичанин је рођена 1996. године. Своје уметничке склоности и таленте показала је још у млађим данима, што јој је била препорука и подстрек да упише ликовну академију у Београду 2015. године. Мастер студије завршава 2020. године у класи професорке Катарине Зарић. Током студирања показала је велики потенцијал и своје радове редовно излаже како на домаћим тако и на међународним изложбама у земљи и иностранству.

У свом досадашњем раду Сања Брезичанин имала је и две самосталне изложбе у „Тачки сусретања“ у Вршцу и у Културном центру „Лаза Костић“ у Сомбору.

Изложба свих калиграфских радова може се погледати у просторијама Креативног дистрикта, Културна станица Млин, у улици Деспота Стефана Лазаревића бр. 5 у Новом Саду, у периоду од 20. априла до 10. маја 2024. године.

еВршац.рс