Више од 400 вина на традиционалном „Винофест“-у у Вршцу

Синоћ је на Тргу Светог Теодора Вршачког у Вршцу одржано 17. издање Фестивала винске културе "Винофест" који је свечано отворила градоначелница Вршца Драгана Митровић.

- Вршац је већ вековима град вина и зато имамо и неку врсту обавезе да ту традицију баштинимо.
Вино се у Вршцу производи већ вековима, а наши винари искуство и знање преносе са колена на колено и тако чувају традицију овог виноградарског краја, али и напредују и усавршавају своју производњу. Велико ми је задовољство што на Вино фесту поред Вршачких винара излажу и винари из свих крајева Србије, као и наши драги гости из суседне Румуније- истакла је градоначелница и додала да је највише радује "Винофест" напредује сваке године.

-Ове године смо угостили преко 40 излагача, а посетиоцима је на располагању скоро 400 етикета које ћемо имати прилику да дегустирају у ова два дана. Град Вршац ће још активније наставити да чува виноградарску традицију, али и унапређује винске манифестације. Верујем да ће вршачки Винофест наставити да напредује, а ми у Граду трудићемо се да још више помогнемо развоју винског туризма, посебно када је заштита географског порекла у питању, а што ће бити представљено већ ове године- рекла је Митровић.

Организатор "Винофеста" је Туристичка организација Вршца. Покровитељ је Град Вршац. Донатори овогодишње манифестације су Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Покрајински секретаријат за пољопривреду, шумарство и водопривреду, а пријатељ манифестације је Енолошка станица Вршац.

Гости су имали прилику да поред врхунских вина уживају и у пратећем, музичком делу програма у којем су учествовали ученици Музичке школе „Јосиф Маринковић“, ансамбли „Госпон тамбураши“ и „Тhe Мambo Stars“. Сутра од 21 сат на наступиће тамбурашки састави „Херценшлус“ и „Ла Банда“ и музичка група „Легенде“.

Фото-еВршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *