Завршна манифестација пројекта “Богатство традиције и језика моје домовине” одржана у Вршцу
Град Вршац био је домаћин завршне манифестације пројекта “Богатство традиције и језика моје домовине”, која је одржана у Градској библиотеци минулог викенда.

Поменути пројекат, под покровитељством Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог и Града Вршца, имао је за циљ представљање културе и обичаја различитих народа, који живе на територији Града Вршца и његове околине.


У пројекту је учествовало шест екипа: “Михај Еминеску” (румунска екипа), “Чешка беседа” (чешка екипа), “Кула” (словеначка екипа), “Ес Магистра” (руска екипа), “Креативна комуна” (српска екипа), Удружење “Вардар” (македонска екипа). Поред наведених, учествовало је и удружење “ВАУ АРС”, које је представило традицију народа у Војводини, као и КУД “Свети Сава” из Великог Средишта, које се, под вођством директора Зорана Нинковића, представило играма из Пчиња.


Програм је био такмичарског карактера и победила је екипа која је била домаћин манифестације- удружење “Вардар” из Вршца.


Испред Града Вршац, завршној манифестацији присуствовао је Трајан Качина, члан Градског већа за културу. “Част ми је да вас поздравим у име Града Вршца на овом културном догађају, који је окупио велики број учесника и фантастичну публику.-Захваљујем се организаторима на дивној идеји, прелепом амбијенту и прилици да упознамо боље једни друге. Данас у Градској библиотеци, имамо Војводину у малом. Богатство различитости које краси наше друштво јасно се види данас, када смо се окупили како би удружења која учествују приказале своју специфичност, обичаје и културу која их краси. Град Вршац је пример за мултиетничку и мултикултуралну сарадњу и функционалност и овакви догађаји дају нам подстрек да наставимо да радимо сви заједно за добробит нашег шареноликог и богатог друштва- рекао је Качина.

Извор-еВршац