ФЕНОМЕНАЛАН БАСКЕТ ИГРАО СЕ У ВРШЦУ
Град Вршац био је домаћин одличног MTS streetball 3×3 елит турнира у баскету, који је одигран у фантастичној атмосфери на вршачком централном тргу у близини крста, а победу је однела екипа Уба састављена од најбољих играча света и једног Вршчанина - Стефана Момирова.

Да ће мирисати на спектакл у Вршцу могло се наслутити већ по жребу, када се видело да долазе актуелни светски прваци окупљени у екипи Уб, а међу њима и недавно проглашен најбољим на свету Страхиња Стојачић, али и екипе које су долазиле из иностранства, међу којим је највише било оних из Кине. Играло се храбро на преко 40 степени целзиуса, горео је бехатон на градском тргу, али жестоко је било и на терену у квалификацијама које су почеле већ од 13 часова.

Да поновимо, на екстремних 40 плус, па је зато публика то углавном пратила путем Арена 4 канала где је директан пренос трајао читавих 10 сати, а како се могло чути спектакл из Вршца имао је рекордну гледаност. Ипак, спектакл је остао за крај. Пала је ноћ, мало и температура на тргу код крста, засветлео је спектакуларно терен за баскет, а врело је било и на терену. Кренуле су завршне борбе за титулу, а на крају фаворити су славили у финалу, Уб је био бољи од Пирота, док је треће место припало екипи Пекинга.

Ипак, имали су и домаћини разлога за додатно славље јер је за МВП турнира изабран Вршчанин Стефан Момиров. - Ово је веома значајан турнир за Вршац и слободно можемо рећи да је био један велики спектакл. Заиста нам је задовољство што смо били домаћини једној овако сјајној организацији, а веома је значајно што је цео турнир преносила ТВ Арена у директном преносу. Велика је ствар кад у ваш град дођу прваци света, а још је значајније када је међу њима и један Вршчанин, па још он буде и најбољи. Вршац има дугу кошаркашку традицију, али и други спортови напредују, па ево сад имамо фудбалере у првој лиги Србије. Осим тога Вршац је и атрактивна туристичка дестинација и овакав један турнир свакако да и нашем туризму доприноси, истакао је Марко Рашић, члан градског већа за спорт.

Извор: vrsac.com