Град Зрењанин представио туристичку понуду на 45. Међународном сајму туризма у Београду под слоганом „Зрењанин-град за медаљу“
Богату туристичку пнуду на 45. Међународном сајму туризма у Београду, представили су и Град Зрењанин и Туристичка организација града Зрењанина.


Сања Петровић, директорка Туристичке организације Зрењанин истакла је да су посетиоци овогодишњег сајма могли да се упознају са туристичком понудом Зрењанина и путем виртуелне туре која је израђена специјално за ову прилику.

- Посетиоци су могли уз помоћ виртуелних 3Д наочара да на врло реалистичан начин доживе чари Зрењанина. Ово је најнапреднија технологија на основу које желимо да повећамо промет туриста у нашем граду у текућој години, али и у наредним годинама. Бележимо раст броја посета, Зрењанин је дестинација која има велики потенцијал и само прошле године смо имали преко 80.000 ноћења, то је раст од преко 15 одсто у односу на 2022. годину и очекујемо да и ове године повећамо раст броја туриста за око 15 одсто– истакла је Петровић и додала да ће виртуелна тура бити приказана и на сајту ТО Зрењанин - visitzrenјanin.com, а такође и на сајту Града Зрењанина.


-Позивамо све заинтересоване да је погледају, а оне који нису били код нас да их подстакне да посете Зрењанин и упознају све његове чари, а ми их имамо заиста пуно – објаснила је Сања Петровић и додала да су ове године одабрали слоган „Зрењанин –град за медаљу“:

-Хтели смо да кажемо да смо, не само град успешних спортиста и спортских колектива већ, да смо, и „град за медаљу“ када је у питању гастрономија, манифестације а, пре свега смо, град добрих људи. Сви који дођу у Зрењанин, стекну бар једног пријатеља више- истакла је директорка ТО Зрењанин.


Самом отварању Сајма присуствовао је и градоначелник Зрењанина Симо Салапура. Он је обишао штанд ТО Зрењанина и присуствовао је промоцији туристичке понуде Војводине и бренда “Најбоље из Војводине” где је, у оквиру штанда Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Зрењанин био присутан кроз манифестацију “Дани пива”, једног од носилаца тог престижног признања. То је била прилика да се најави 39. издање "Дана пива", најстарије манифестације те врсте у нашој земљи, али и изградњу крафт-пиваре у организацији града.


- Слоган "Зрењанин, град за медаљу" на Сајму туризма носимо не само због наших спортиста и освојене 24 олимпијске медаље, већ и што желимо да будемо шампиони и у привреди, у туризму, у сарадњи са покрајинским секретаријатом, Министарством омладине и туризма и да заједно стварамо још бољу туристичку понуду, када је у питању Зрењанин, а самим тим и Војводина и Србија. Част је и задовољство данас бити међу одабранима и носиоцима признања "Најбоље из Војводине" - поручио је Салапура и додао:


-Оно на чему радимо и што развијамо у наредном периоду јесте, пре свега, развој капацитета намењених манифестационом и конгресном туризму. Много је манифестација и у нашим селима, сведоци смо одличне посећености "Фестивалу чварака" у Мужљи и "Белоблатској кобасици", које ћемо и у наредном периоду развијати, а наравно, оно по чему смо препознати код Покрајинског секретаријата јесте признање "Најбоље из Војводине" за манифестацију "Дани пива".