ГРАДОНАЧЕЛНИК СТЕВАНОВИЋ: КОРИГОВАНЕ ЦЕНЕ КАРАТА
Градоначелник Панчева Александар Стевановић и представници аутопревозника одржали су данас састанак, а главна тема била је цена аутобуске карте на релацији Панчево – Београд.

Након апела града Панчева упућеног аутопревозницима који обављају делатност на линији Панчево-Београд, одржан је састанак градоначелника Панчева Александра Стевановића и представника аутопревозника. Градоначелник је истакао да је састанак био конструктиван и да су у, анализирајући све чињенице, дошли до заједничке одлуке.

– Обзиром да смо тада утили апел аутопревоизницима да пеиспитају висину цене месечних карата за студенте која је подигнута на ниво, на који сам и тада рекао да је можда превише, јуче и данас смо одржали конструктивни састанак са представницима Пантранспорта. Захваљујем Пантанспорту што се одазвао нашем позиву, имали смо контруктивне разговоре на бази свих информација који се сво ово време појављивале у граду, сагледали смо све чињенице и дошли до неких закључака и прелога и одлуке који ћемо донети заједно донети.

Воја Савичић, директор Пантранспорта истакао је да се ово предузеће последних две и по године суочио са разник проблемима, али да је на крају пронађено најбоље решење да се цена превоза за студенте коригује.

– Имајући у виду да морамо да одржимо стабилност система, а морам да кажем да град Панчево има најбољи превоз у земљи, донели смо заједничку одлуку да од 25. новембра цена месечних карата за студенте и ђаке на линији Панчево Београд буде 3900 динара уместо досадашњих 5500 динара, и 3000 динара за децу чији су родитељи корисници дечјег додатка и за породице који имају више од једног детета а који су корисници услуга Пантранспорта. Напоменуо бих да Пантранспорт нема монополшки положај када је у питању међумесни саобраћај, да је тржиште међумесног саобраћаја слободно тржиште , и да сви учесници заинтресовани за тржишну утакмицу могу учествовати у оквиру закона коју описује ову делатност.

Градоначелник Панчева Александар Стевановић изразио је задовољство што је наишао на разумевање код „Пантранспорт“ и уједно најавио да ће Град Панчево ускоро расписати конкурс за регресирање превоза студената – Град Панчево ће врло брзо расписати конкурс за регресирање превоза студената и могу да вам најавим да ће сваки студент који буде испунио критеријуме, од града Панчева, од јануара 2023. године, добијати 2000 динара на свој рачун. Намерно кажем на свој рачун јер град Панчево неће регресирати ниједно приватно предузеће. Ми регресирамо наше студенте. – Град Панчево одговорно приступа свакој теми, па тако и теми успостављања железничког саобраћаја између града Панчева и Београда, истакао је Стевановић.

– Успостављање железничког саонраћаја измешу две јединице локалне самоуправе има одређене законске оквире, и ми ћемо унутар тих законских оквира да се уклопимо и надам се да ћемо врло брзо имати успостављену линију воза који ће се у будућности звати „Панвоз“. Градоначелник Панчева је на конференцији за медије показао фотографије на којима се виде представници одређене политичке партије које сакупљају потписе, додајући да не зна шта су тиме желели да постигну јер никакве потписе нису доставили Градској управи Панчево.

Извор: vojvodjanski.com