ГРАДОНАЧЕЛНИК СТЕВАНОВИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ФУДБАЛСКОМ ТЕРЕНУ ФЦ МЛАДОСТ
Александар Стевановић, градоначелник Панчева је обишао радове који су у току на фудбалском терену СЦ „Младост“. Том приликом је изразио задовољство, јер радови још једне градске инвестиције која се спроводи у овом моменту, теку по плану и напоменуо да очекује за неколико дана да терен буде прекривен најмодернијом вештачком травом, што ће спотртистима омогућити још боље услове за тренирање. „Ја сам и приликом усвајања буџета и приликом измене, тј. ребаланса буџета рекао да је у овој години велики број инвестиција покренут и ово је једна управо од тих инвестиција.

Оно што радимо у овој години, што смо радили у претходној, али и годинама које су иза нас јесте да инвестиције распоређујемо тако да буду равномерно распоређене у свим сферама. Настављамо и инвестирање у спортску инфраструктуру у нашем граду. Много пута смо рекли да је Панчево град спорта. Ми тај епитет желимо и да задржимо, али желимо и да унапредимо спорт у нашем граду, па су инвестиције попут ове веома важне“, рекао је градоначелник Стевановић. На фудбалском терену Спортског центра „Младост“ у току је припрема за постављање најмодерније вештачке траве како бисмо омогућили фудбалском клубу „Железничар“, који је од посебног значаја за град Панчево, боље услове за рад и постизање још бољих резултата. Александар Стевановић је подсетио и на резултате које је у прошлости постигао ФK „Железничар“.

„Сведоци смо да су до сада постигнити веома значајни резултати у фудбалу. „Железничар“ игра Прву лигу Србије, а надамо се да ће следеће сезоне играти и Супер лигу. Инвестиције овог типа су нешто што ћемо наставити и у будућности. Поред инвестиција у комуналну инфраструктуру, путну инфраструктуру, улагања у области културе, наставићемо да улажемо у инвестиције у области спорта, јер су резултати улагања видљиви. Ми као Град ћемо се потрудити да обезбедимо све услове да фудбалски клуб „Железничар“ када уђе у Супер лигу може у Панчеву да игра Суперлигашке утакмице, а ми да гледамо најквалитетнији фудбал у нашем граду и уживамо “, истакао је градоначелник Панчева. Такође, подсетио је и да је до сада у спортско-рекреативном центру „Младост“ реконструисана трим стаза, рехабилитовани терени за рукомет и кошарку, прошле године је направљен још један терен за кошарку, а сада се уређује и фудбалски терен.

Рекао је и да је тренутно у фази израде пројектно-техничка документација за нови градски стадион, који би требало да се гради на Стрелишту, код Хале спортова. „Спорт је од изузетног значаја за град Панчево. Ми смо град који има велики број шампиона и поносни смо на њих. Желимо да и у будућности стварамо нове шампионе, али желимо да обезбедимо још квалитетније услове за наше спортисте”, нагласио је градоначелник Панчева. Стевановић је најавио и реконструкцију трим стазе у Народној башти и напоменуо да поред професионалног спорта који је у Панчеву веома значајан и професионалних спортиста, велики је број и рекреативаца, као и људи који се аматерски баве спортом, што је пођеднако важно. „Желимо да нашу децу усмеравамо на спорт, а то можемо једино са добром спортском инфраструктуром“, рекао је градоначелник на крају обиласка радова на фудбалском терену СЦ „Младост“.

Инфо:  pancevo.rs