МАЛИШАНИ ИЗ ОПОВА НА ОДМОРУ У ЦРНОЈ ГОРИ
Почетком недеље малишани из Опова заједноса вршњацима из Панчева отпутовали су у одмаралиште Црвеног крста у Баошиће. Тамо ће имати прилику да се упознају са програмима Црвеног крста, али и да се друже и уживају на мору.

Двадесетичетворо малишана, основношколског узраста отишло је ове недеље у Црну Гору у Баошиће, где се налази одмаралиште Црвеног крста. Тамо ће им друштво правити деца из Панчева и осталих делова Србије. Овај боравак финансира Министарстов за рад, запошљавање и социјалну политику, каже Драгана Аврамовић, секретакра Црвеног крста Опово. Тамо ће имати прилику да науче нешто више о програмима Црвеног крста од волонтера ове хуманитарне организације.

Отишли су заједнос а децом из Панчева, где ће се дружити, упознати са неким активностима Црвеног крста, провешће тамо 10 дана и надам се да ће се вратити са врло позитивним искуством. – каже Драгана Аврамовић – секретарка Црвеног крста Опово. Црвени крст препознатљив је по свом хуманитаном раду у коме учествује и грађани ове јужнобанатске општине. Kада су у питању хуманитарне акције то је нешто што се ради у континуитету, подела пакета хране и хигијене углавном социјално најугроженијим грађанима. Такође радимо прикупљање одеће и обуће, играчака за децу које дистрибуирамо даље такође корисницима којима је то потребно. Грађани помажу овакве акције и то без њих не би ни могло да тече овако. Они се укључују сами или преко донација, важан је тај волонтерски рад. – истиче Аврамовић.

У наредном периоду очекује их активности везане за почетак нове школске године. У наредном периоду спроводићемо редовне активности Црвеног крста, акције добровољног давање крви, предавања из прве помоћи, трговине људима, а почиње и нова школска година па ћемо кренути да радима децом, држаћемо предавања из безбедности саобраћаја. – рекла је Аврамовић. Акције добровољног давање крви организују се у Општини Опово неколико пута годишње. Осим у Опову крв тада дају и становнци Сефкерине. Према речима Драгане Аврамовић, одрзив је увек добар.

Извор: vojvodjanski.com