ОДРЖАНО 64. ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ ТАЛЕНТОВАНИХ УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА
Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, свечано је отворила, у недељу, 22. маја, 64. Државно такмичење талентованих ученика средњих школа, по научним дисциплинама, које је организовано у Гимназији „Урош Предић“ Панчево:

– Посебно ми је драго што је град Панчево, заједно са Центром за таленте „Михајло Пупин“, који је међу најуспешнијим у нашој земљи, домаћин и ове године државном такмичењу талентованих ученика средњих школа. Поздрављам ученике из Ниша, Врања, Бора, Лознице, Београда, Чачка, Kикинде и наравно домаћине из Панчева. Добро дошли у наш град и нашу гимназију која је изнедрила многе научнике, књижевнике, уметнике, па и вама желим да остварите своје снове у будућности онако како желите. Срећно на такмичењу, оставите трему и узбуђење за неку другу прилику, а ми смо ту да вас увек и у свему подржимо.

Домаћин 64. Државног такмичења талентованих ученика средњих школа, по научним дисциплинама је Центар за таленте „Михајло Пупин“ из Панчева. Учествовало је 195 ученика из целе Србије, који су се такмичили у 13 основних научних дисциплина. То су деца из: РЦТ Врање, РЦТ Ниш, РЦТ Чачак, РЦТ Лозница, РЦТ Бор, РЦТ Београд 1, РЦТ Београд 2 и РЦТ “Михајло Пупин” (РЦТ “Душан Васиљев” из Kикинде, као одељење РЦТ “Михајло Пупин”).  

Извор: pancevo.rs