Општина Ковачица наградила најбоље у области културе у 2022. години

Општина Ковачица наградила је 32 појединаца, удружења, образовне установе, медијске куће и најбоље реализоване пројекте у области ликовног, књижевног, позоришног, музичког и изворног народног стваралаштва, мултимеју, као и за животно дело за постигнућа у области културе у 2022. годину.

У појединачној категорији награђени су уметници из Уздина, Падине, Дебељаче, Црепаје, Ковачице, Старе Пазове, Београда, Кањиже а у категорији колектив Оркестар О.Ш.Сава Жебељан Црепаја, Дечији фолклорно уметнички ансамбл ,,ВЛОЧКА’’ и Туристичка организација општине Ковачица. У области најбољи пројекти Научно едукативни камп за младе таленте - Регионални центар за таленте ,,Михајло Пупин,, Панчево, пројекат Фестивал јабука УЖ „Видовдан“ Црепаја.

На свечаности уприличеној у Галерији наивне уметности у Ковачици, награду за животно дело уручено је културном раднику Мартину Ђуришу из Падина, режисеру, сценаристи, преводиоцу,Федору Попову из Падине, библиотекарки Еви Тауберт из Падине сликарки Зузана Верески из Ковачице, Адаму Далеа из Уздина, градитељу гудачких инструмената, Јану Њемчеку из Ковачице, Илони Фекете и Розалији Чанки из Дебељаче. Специјална награда за промоцију науке и културе Ковачице и Републике Србије у иностранству додељена је Слободану Алексићу, председнику удружења Срба града Пореча.

Испред Савета за културу Општине Ковачица, Бранислав Атанацковић, је истакао да су признања снажно поткрепљена резултатима рада награђених. Заменик председника Општине, Петар Вишњички истакао да ће Општина и надаље снажно подржавати све појединце и колективе, захваљујући којима се о Ковачици добро говори у земљи и шире, док је помоћница председника Општине, Мирјана Мелиш, посебно истакла напоре жена овог краја у чувању културе и традиционалних вредности.

Извор-https://013info.rs/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *