Предшколци посетили Службу зеленила у Вршцу
Предшколска установа "Чаролија" Вршац, у сарадњи са ЈКП "Други октобар" Вршац, организовала је посету Служби Зеленило, где су су деца из вртића "Колибри" имала прилику да науче више о производњи, нези и чувању цвећа у стакленицима и пластеницима, у склопу акције "Април месец чистоће".


Домаћини из ЈКП "Други октобар", радо су поделили своје знање са децом, показујући им сваки корак у процесу узгајања цвећа и уједно објаснили малишанима како се узгаја цвеће, од семена до велике биљке, истичући важност неге и чувања биљака током њиховог раста.


Свако дете је добило на поклон саксију са Бегонијом, која ће красити просторије њиховог вртића "Колибри". Овај гест није само поклон за децу, већ и подстицај за неговање љубави према природи и бризи о животној средини.


"Посете попут ове пружају деци прилику да директно искусе процесе у природи и стекну дубље разумевање о томе како функционише екосистем око нас. Такође, ова интеракција са стручњацима из области очувања животне средине подстиче код деце свест о важности бриге о природи и њеном очувању за будуће генерације", истакли су из ЈКП "Други октобар". ЈКП "Други Октобар" наставља да се ангажује у едукацији и подизању свести о еколошким питањима међу најмлађима, чиме доприноси стварању боље будућности за суграђане.


Град Вршац