У ПЕТАК, 25. НОВЕМБРА ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ ДИГИТАЛНОГ НАСИЉА
У петак, 25. новембра, с почетком у 11 часова, у сали на другом спрату Скупштине АП Војводине, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице организује округли сто на тему „Спречавање насиља на интернету (Cyberbullying)“.

У сарадњи са Педагошким заводом Војводине, Секретаријат је почетком године покренуо реализацију овог пројекта, с циљем едукације наставника и ученика ради препознавања насиља на интернету, благовременог реаговања и његовог спречавања. На округлом столу биће представљени резултати истраживања које је спроведено на територији АП Војводине, након чега следи дискусија са представницима Владе Републике Србије, Министарства просвете и Министарства унутрашњих послова.

Учесници су потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш, заменица покрајинског секретара Слађана Бурсаћ, помоћница покрајинског секретара за образовање Милица Вучићевић, директор Педагошког завода Војводине Јанош Пушкаш, саветница председнице Владе Србије Јована Цилић Радоњић и државна секретарка у Министарству просвете Анамарија Вичек.